Hond kwijt? Geen probleem hij komt zelfs terug na 380 km afstand.

Een hond uit Wales heeft 380 kilometer afgelegd van het Engelse Cockermouth naar Penrhyncoch in Wales, waar zijn voormalige baasjes wonen.

 
De voormalige eigenaren van het dier hadden besloten het beest af te staan. De herdershond ontsnapte op 8 april echter uit zijn nieuwe onderkomen.

Twaalf dagen na zijn ontsnapping bereikte de schaapshond in goede conditie de boerderij van zijn voormalige eigenaren. “Hij stond vorige week plots voor de deur. Voor ons is het een compleet mysterie hoe hij de weg heeft kunnen terugvinden”, zegt de eigenares.

De hond moet gemiddeld zo’n 32 kilometer per dag langs meerdere drukke wegen hebben afgelegd.

Niet onmogelijk

Volgens experts op het gebied van het gedrag van dieren is het niet onmogelijk voor honden om zo’n mogelijk gevaarlijke reis te maken. Vooral werkhonden hebben een goed ruimtelijk geheugen en een soort natuurlijk kompas dat lijkt op dat van duiven die hun huis terug kunnen vinden door gebruik te maken van de magnetische velden.

Leuk? Delen maar!