Na het zien van dit filmpje zit je toch minder relaxed op de WC

Na het zien van dit filmpje, zit je toch wat minder relaxed op de WC. 

Het komt meer voor dan je denkt: mensen die naar de ongediertebestrijding bellen omdat ze een zwemmende rat in hun toiletpot vinden. Deze video toont hoe zo’n rat in je leidingen belandt. Wat veel mensen vergeten is dat de dieren niet enkel op het droge, maar ook in het water zich behoorlijk uit de voeten kunnen. De beesten kunnen uitstekend zwemmen door te peddelen met hun achterpoten en te sturen met hun voorpoten. Daarbij is het voor hen perfect mogelijk om drie opeenvolgende dagen in het water te blijven en kunnen ze tot drie minuten lang hun adem inhouden. Best lang als je weet hoe klein hun longen zijn in vergelijking met die van ons.

Ratten zijn vaak in de stadsriolering te vinden en van daaruit is het gemakkelijk om de leidingen van de huizen te bereiken. Met hun scherpe nagels kunnen ze bijna verticaal omhoog klimmen. Hun ribbenkast kunnen ze vernauwen om zich zo door zeer kleine openingen te wringen. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat ze vrij gemakkelijk in je toilet kunnen terechtkomen. En zoals deze video toont, zal doorspoelen waarschijnlijk niet helpen. 


 

Leuk? Delen maar!