Snowboarder wordt achternagezeten door een beer, of is het fake?

Dit filmpje is de afgelopen dagen viraal gegaan. We zien een snowboarder die zichzelf filmt met een selfie stick, terwijl ze achterna wordt gezeten door een beer. Best angstaanjagend, als het waar is.

“OMG!, ik bekeek mijn snowboard video’s en zag dat ik hier door een beer werd achtervolgd, ik had niet eens door dat ik bijna werd opgegeten. Dit is gisteren gefilmd bij  Hakuba 47 in Japan, Wees voorzichtig mensen !!! ” schrijft YouTube Kelly Murphy bij het filmpje op YouTube. 

Veel mensen op internet zeggen echter dat deze film niet echt is. Zo vinden ze bijvoorbeeld het geluid  niet realistisch. Het grommen van de beer is constant op 1 volume, ongeacht de afstand van de snowboarder. En het is ook onwaarschijnlijk dat de camera zulke duidelijke geluiden opneemt van het lopen van de beer, terwijl Kelly in volle vaart van de berg af board. Als je vertraagt kijkt, verdwijnt de beer ook even een frame uit beeld. En dit gebied in Japan staat bekend om Zwarte beren, deze bruine leven ruim 800 km verderop.

Feit blijft dat het er spannend uitziet! wat denk jij, is het echt of fake?

Leuk? Delen maar!