Hoe lang duurt een gemiddeld potje sex nou eigenlijk

Iedereen heeft zich wel eens afgevraagd hoe lang een vrijpartij nou eigenlijk hoort te duren. En vooral of jezelf een beetje goed scoort. Doen de meeste mensen nou nu elke keer een seksmarathon, of is het meestal een sprint van een paar minuten. Vooral vrouwenblaadjes verspreiden tegenstrijdige gegevens, dus blijf je twijfelen over je eigen prestatie.

765

Nou, je kan stoppen met twijfelen. Recent werd er onderzoek naar gedaan onder de leiding van Dr. Brendan Zietsch, een psycholoog aan de universiteit van Queensland. Ruim 500 stellen uit verschillende landen deden mee aan het onderzoek, waarbij ze met behulp van een timer de duur van hun sexpartij moesten bijhouden. Een klik aan het begin van de penetratie, en een klik als de man was klaargekomen, zou betrouwbare resultaten moeten opleveren.

banaan

De cijfers zijn duidelijk. De duur van de daad varieerde tussen 33 seconden en 44 minuten. Gemiddeld duurde het 5,4 seconden. En dat was ongeveer gelijk in alle Europese landen. Behalve in Turkije, daar houden de mannen het toch minder lang vol en komen ze gemiddeld al na 3,7 minuten klaar. 

liefde

uu87

 

Leuk? Delen maar!