Man loopt 500 km voor google in Thailand

Thaise triatleet Panupong Luangsa-ard ging de afgelopen twee jaar backpackend door Thailand, om voor Google Street View de meest afgelegen plekken van het land vast te leggen. Best een leuke baan en geen straf zou je denken, maar Panupong legde zo’n 500.000 kilometer af, waarvan 500 kilometer te voet. En dat met een camera op je rug die 18 kilo weegt en ook nog eens boven je uittorent! “Met alleen het vastleggen van de theeplantages en aardbeienvelden, versleet hij al vier paar schoenen”, zegt een woordvoerder van Google.

tl1

De jongen liep elke dag zo’n zes tot acht uur, zo lang als de batterij van de camera mee gaat. De enige dagen dat hij niet liep, was als het regende. Daar kan zo’n camera namelijk niet tegen. Dankzij Panupong kan Google nu 150 nieuwe plekken van hun lijstje afstrepen. Én kunnen wij nu ook genieten van foto’s waar we gelijk reiskriebels van krijgen. Wil je genieten van al zijn beelden, alsof je er zelf loopt? Klik dan even hier

tl2

tl3

tl55

tl 34

 

 

Leuk? Delen maar!