Sociaal expiriment, kiezen mensen voor iemands geld, of zijn leven?

De jongeman in dit experiment zocht uit hoe mensen zouden reageren als iemand op hen toestapte met de bekentenis dat hij zelfmoord wil plegen. Het antwoord lijkt logisch: je probeert die persoon op andere gedachten te brengen. Toch?  Maar wat gebeurt er als je deze mensen geld voor hun neus houdt? De jongen die zogenaamd een einde aan zijn leven wil maken, biedt de mensen zijn volledige spaarrekening aan: een volle 40.000 dollar. Hij doet dat, zegt hij, omdat hij andere mensen gelukkig wil maken en hij met die gespaarde centen toch niets meer kan doen. De vrouw op het laatst maakt de juiste keuze en probeert hem om te praten, maar de twee mannen willen meteen weten wanneer ze dat geld kunnen krijgen. Zouden ze écht blij kunnen zijn met het geld, na zo’n egoïstische beslissing? Het lijkt ons sterk…

Leuk? Delen maar!