Whatsappen kan weer met een gerust hart.

Waarschijnlijk heb je onlangs tijdens het digitale praten oftwel, ‘appen’ wel gemerkt dat er een balkje verscheen met daarin de melding dat je berichtjes voortaan een end-to-end encryptie hebben. Een wat?  Aangezien natuurlijk jij en wellicht de rest van Nederland niet weet wat ze daar mee bedoelen, leg ik het je hier even uit. 

Schermafbeelding 2016-04-06 om 10.26.32

Vanaf afgelopen dinsdag zijn alle soorten van communicatie binnen WhatsApp versleuteld. Dit dus met end-to-end. Wat er eigenlijk gebeurt is dat alleen de ontvanger van een bericht de mogelijkheid heeft om het bericht te ontcijferen. Als je een bericht stuurt is dat in een code, die verstuur je, en hij wordt geopend als bericht. Hetzelfde verhaal als iemand een bericht naar jou stuurt. Als mensen van buitenaf je berichtenverkeer bekijken, hebben ze alleen de mogelijkheid om de code te zien, niet het bericht zelf.

Eindconclusie: je gaat hier (behalve de melding) helemaal niks van merken. Dus geen paniek. Niet alleen je berichtjes, maar ook je audioberichten, foto’s en video’s zijn vanaf nu beschermd tegen mensen die je telefoon willen hacken. Of tegen de overheid die je wil bespieden, mocht dat nodig zijn.

Op deze manier kunnen wij en de 1 miljard andere verslaafden aan deze app weer met een gerust hart kun hart luchten. 

Je kan dit bericht trouwens ook delen met je buddy’s via de onderstaande whatsapp button!

Leuk? Delen maar!