Wildplassen? In India hebben ze een grandioos idee om dit tegen te gaan.

De politie van de Indiase stad ”Hyderabad’ treedt met bloemenslingers en beschamende foto’s op Facebook op tegen wildplassers. Als een man door de politie betrapt wordt bij het plassen op straat, krijgt hij een bloemenslinger rond de hals en foto’s daarvan worden gepubliceerd. Nog net niet met zijn pielemoos in de hand.

reaction lol laugh friday high

“Hun eerste reactie is schaamte en ze beloven om het nooit meer te doen”, ze dei agent T. Ramaswamy, die verantwoordelijk is voor dit initiatief. Sinds vorige week donderdag zijn er al 60 dergelijke foto’s van wildplassers gemaakt. “Dit is burgervriendelijk politiewerk en ook nog eens doeltreffend”. Iets voor in Nederland? 

Volgens de Indiase media versterkt de campagne het maatschappelijk bewustzijn voor zindelijkheid en persoonlijke hygiëne, maar ook de vraag naar meer openbare toiletten. Velen van de 1,2 miljard inwoners in India beschikken thuis niet over een toilet en doen hun behoefte dus gewoon in de buitenlucht. Zie jij het al voor je op Amsterdam Centraal?

wildplasser in india

 

 

Leuk? Delen maar!