Solliciteren bij Facebook? Check dan eerst dit!

Het is voor velen een droom, maar voor weinigen wordt hij ook werkelijkheid. Voor een job bij Facebook staan ze met duizenden in de rij en daarom moet de social mediagigant op een zo goed mogelijke manier de geschikte kandidaten selecteren.

Daarom stelt directeur werving en selectie je altijd deze vraag: “Op je allerbeste werkdag – de dag waarop je thuiskomt en denkt dat je de beste job ter wereld hebt – wat heb je die dag gedaan?”

what confused james franco wut uh

Niet iedereen krijgt natuurlijk deze moeilijke vraag, maar het is een van de meest gestelde vragen bij de sollicitatie procedure van Facebook, omdat het antwoord veel onthult over wie jij bent. Recruiters zullen in je antwoord zoeken naar passie, gedrevenheid, trots en of je een doel voor ogen hebt. Ze hopen in je antwoord waarden te vinden die in lijn liggen met de missie van Facebook: mensen de macht geven om te delen en om de wereld meer open en verbonden te maken.

Zie hier het antwoord waarmee jij je kans vergroot op de rest:

“Die dag was er een bizarre sneeuwstorm en mocht ik vroeger naar huis”. Of toch niet? Wat zou jij dan zeggen?

 

 

 

Leuk? Delen maar!