Mijn vriendin is nu mijn man #huh?

Vroeger waren ze de beste vriendinnen, nu bijna getrouwd als man en vrouw: het liefdesverhaal tussen Shaaba Lotun en Jamie Raines kreeg een opmerkelijke verandering, maar helemaal niets staat hun geluk nu nog in de weg. Zelfs het onbegrip bij haar moeder over de geslachtswisseling wisten de twee te overwinnen.

transgender

Raines ken je misschien al wel als indivdi omdat hij drie jaar lang elke dag een selfie nam, de ideale manier om zijn transformatie van vrouw naar man in kaart te brengen (zie filmpje hieronder).

 

Nu staan de schijnwerpers op zijn relatie gericht. Een hobbelig parcours werd dat: nadat hij in 2011 met een hormonale behandeling gestart was, kreeg Shaaba van haar ouders te horen dat ze niet meer met hem mocht afspreken.

Op z’n 17de had Raines al de eerste stappen ondernomen om een echte  man te worden. “Toen ik vier jaar oud was, dacht ik al dat ik een jongen was. Ik besefte maar al te goed dat ik ‘anders’ was dan anderen, maar hoopte dat dat gevoel met de tijd zou weggaan. Nee dus. Ik probeerde mezelf zo goed en zo kwaad mogelijk aan te passen, tot ik op tv een documentaire zag over transgenders. Eindelijk herkende ik mezelf in iets en besefte ik dat er iets aan te doen was.”

“Mijn familie stond als een blok achter mij, mijn ma zei zelfs dat ze het al veel langer had zien aankomen. Ook mijn vrienden maakten er geen probleem van. Met lood in de schoenen vertelde ik het vervolgens aan Shaaba. Ik besefte dat ik hierdoor mijn beste vriendin zou kunnen verliezen.” Maar het tegendeel is waar! En ze leefden nog lang en gelukkig...

Leuk? Delen maar!