6 tips voor studenten en de rest van Nederland #Schoonmakuh!

1. De Snijplank zonder stank

snijplank schoonmaken

Snijplanken kun je het beste eerst met een halve citroen en wat zeezout schoonmaken om de groeven goed schoon te krijgen. Daarna pas afwassen met water en zeep.

2. De Bakplaat van Jan Smit

bakplaat schoonmaken

Om bakplaten goed schoon te maken, kun je het beste gebruik maken van een mix van 1/4e kopje bakzout en wat waterstof peroxide om hier vervolgens een pasta van te maken. Smeer dit over de bakplaat en laat het een paar uur trekken. Ten slotte spoel je het af met water.

3. Met je Douchekop

douchekop schoonmaken

Om douchekoppen schoon te maken doe je wat witte azijn in een boterhamzakje. Vervolgens wikkel je het boterhamzakje om de douchekop en laat je het een uur zitten. Ten slotte afnemen met een nat washandje en de douchekop is weer zo goed als nieuw!

4. Matraszuiver

matras schoonmaken

Veel mensen denken dat het matras moeilijk schoon te krijgen is, maar niets is minder waar. Matrasen kun je namelijk makkelijk schoonmaken met een stofzuiger om vervolgens bakzout over het matras heen te sprenkelen. Laat het een paar uur liggen en zuig het ten slotte af met een stofzuiger.

5. Chick Magnetron

magnetron schoonmaken

Alles wat je nodig hebt om je magnetron schoon te maken is een mix van water en azijn. Doe dit in een kom zet het in de magnetron gedurende 2 minuten. Daarna kan je met een doekje gemakkelijk alle viezigheid wegvegen!

6. Koffiezetapparaat ( Apparaat zet koffie )

koffiezetapparaat schoonmaken

Vul de koffiepot voor de helft met water en voor de helft met azijn. Daarna zet je het koffiezetapparaat aan (zonder koffie) en laat je hem een halve pot zetten. Laat het koffiezetapparaat een uur rusten en na dit uur laat je de pot volledig vollopen. Ten slotte de koffiepot legen en vers water toevoegen en een stuk of 2 a 3 keer opnieuw laten lopen.

This is Mindblowing

 

Leuk? Delen maar!