Hoppa peper in je reet, ohnee eerst via de mond!

Vind jij ook dat alles beter smaakt met wat pikante of hete saus of een gesneden pepertje erbij? Dan heb je geluk. Onderzoek wijst naemlijk uit dat pepers goed voor je zouden zijn. In pepers zit immers capsaïne. Het is de stof die het eten zo pikant maakt. Een eerste reden waarom capsaïne goed voor je is, is omdat het ontstekingswerend werkt. (Rennen naar de wc) Er is echter nog een belangrijkere reden. Capsaïne werkt als een antioxidant en is een goed middel om de ontwikkeling van kanker tegen te gaan. (Halleluja) Dat ontdekte de hoogleraar David Popovich van de Massey University in Nieuw-Zeeland. Hij merkte dat de groei van kankercellen verminderde door er capsaïne op te leggen. Het kan dus zeker geen kwaad om je eten wat pikanter te maken als je dat lekker vindt! TIP, doe maak het niet te overdreven anders zit je waarschijnlijk een week of 3 vast aan de wc geklampt.

Capsaïne zou beter oplossen in vet, dus het kan zeker geen kwaad om pepers bij een vettige maaltijd te eten. Zorg wel dat je goede vetten binnenkrijgt. Vermijd onverzadigde (vaak dierlijke) vetten, maar eet onverzadigde (vaak plantaardige) vetten zoals noten(olie), avocado’s en olijfolie. Pas eveneens op met pikant eten als je veel last hebt van brandend maagzuur. Want nogmaals, dan is de wc je beste maatje de aankomende dagen!

Leuk? Delen maar!

Add Comment