Ben jij je hond of kat zat, check de nieuwe Hype!

Een hond of kat is tegenwoordig ook zo burgerlijk.

In China weten we dat ze een beetje over de top zijn en met oud en nieuw bewezen ze dit maar weer eens. Mensen gaven zeer bijzondere cadeaus aan elkaar. Zeker bij de welvarende chinezen is er één heel opvallend cadeau ontzettend populair. Momenteel is er in China namelijk een gigantische trend om ‘mini-aapjes’ te kopen genaamd ‘pygmy marmosets’. Deze aapjes zien er ontzettend schattig uit en zijn slechts iets groter als de duim van een mens en wegen ongeveer evenveel als je iphone. Je moet bijna oppassen dat je hem niet kwijt raakt! 

Het probleem, zoals zo vaak in China is dat deze aapjes bijna altijd op een illegale manier worden gekocht. Ze worden namelijk niet gekweekt in China zelf, maar komen rechtstreeks uit Zuid-Amerika. De gigantische reis geeft de aapjes vaak veel stress en leidt soms zelfs tot de dood. Chinezen die dit kleine aapje in huis willen halen, moeten ook flink wat geld neertellen. Gemiddeld kost dit kleine aapje bijna 4000 euro.

Ook bij onze zuiderburen (België) zijn de dieren soms al te koop (al dan niet legaal) en hier kosten ze meestal enkele honderden euro’s. De ‘pygmy marmosets’ worden gemiddeld zo’n 16 jaar oud. Dus mocht je binnenkort een huisdier willen aanschaffen. Hou deze in gedachte! 

Leuk? Delen maar!

Add Comment