Jij bent altijd sneller dronken dan je maten? Dit is waarom!

Eindelijk een geldig excuus voor je dronkenschap.

Sommige mensen kunnen tien Duvels drinken zonder zich zelfs een beetje tipsy te voelen, terwijl andere mensen na twee wijnglazen al zo stomdronken zijn dat hun hele maaginhoud naar buiten komt. Wetenschappelijk onderzoek bracht nu nieuwe (en reeds bekende) feiten naar buiten waarom sommige mensen meer ‘drankbestendig’ zijn dan anderen. Wij sommen de redenen graag voor jullie op:

Je bent een vrouw:

Vrouwen kunnen minder goed alcohol verdragen in vergelijkingen met mannen. De voornaamste reden is hiervoor meestal hun kleiner postuur en het feit dat vrouwen meer vet hebben. Vet absorbeert alcohol minder goed waardoor je dus sneller dronken wordt.

HTML5 Icon

Je bent al een dagje ouder:

In je jonge dagen kon je liters alcohol achterover kappen en onbeperkt blijven gaan. Nu enkele jaren later ben je al straalbezopen na enkele pintjes. Dit komt vooral doordat oudere mensen meer water in hun lichaam hebben. Hierdoor komt er meer alcohol in je bloed wat weer leidt tot sneller dronken zijn. Ook je cellen zijn op latere leeftijd een stuk gevoeliger waardoor ook je hersenen de effecten van alcohol sneller merken.

HTML5 Icon

Je bent redelijk klein (of groot):

Mensen die groter zijn, kunnen ook beter tegen alcohol. Zij hebben namelijk heel wat meer bloed in hun lichaam dan hun kleine tegenhangers. Indien grote mensen aan het zuipen gaan is er dan ook meer bloed waar het alcohol zich kan in verspreiden en is er dusdanig een kleinere concentratie aan alcohol. Kleine mensen hebben dan weer minder bloed waardoor de concentratie aan alcohol een stuk hoger ligt dan bij andere zuipschuiten.

HTML5 Icon

Je sport weinig:

Indien je veel sport dan is je lichaam beter bestand tegen alcohol. Sporters hebben over het algemeen een grotere spiermassa en dus meer plekken om de alcohol in je lichaam te verdelen. Geen spieren leidt dus tot snelle dronkenschap.

HTML5 Icon

Nu heeft iedereen dus eindelijk een geldig excuus voor als je dronken bent.

Leuk? Delen maar!

Add Comment